‘Wat ik nou toch heb meegemaakt’

Wat niets met het werk van Stratego Advies heeft te maken, maar wat wel vermeldenswaard is, is een boek waaraan ik heb meegewerkt en een fototentoonstelling die ik heb gemaakt van Wim Eickholt.

In zijn boek ‘Wat ik nou toch heb meegemaakt’ doet Wim verslag van zijn leven in 2015 als dakloze op straat, als alcoholist in de afkickkliniek, bij het Leger de Heils en in het snurkhuis in Utrecht. Samen met Wim  bezocht ik deze locaties. Terwijl Wim vertelde, maakte ik foto’s.

Uit de foto’s die ik maakte, heeft Wim een selectie gemaakt voor in zijn boek. Bovendien hebben we samen een fototentoonstelling samengesteld die in oktober van dit jaar te zien was in de Kargadoor in Utrecht.

Het boek ‘Wat ik nou toch heb meegemaakt – Verslag van een jaar dakloosheid’ is te verkrijgen in de boekhandel, maar je kunt het ook rechtstreeks bestellen bij Uitgeverij De Graaff in Utrecht.

In De Groene Amsterdammer van 10 januari 2018 verscheen een uitgebreid portret van Wim en doet hij openhartig verslag van één jaar dakloosheid.

Dinsdag 30 januari 2018 was Wim te gast bij Het Klokhuis op NPO3 in een aflevering over dakloosheid. En op donderdag 8 februari 2018 was Wim bovendien bij EenVandaag te horen en te zien, ‘s-middags op de radio en ‘s-avonds op de TV